Κεντρική φωτογραφία

Η κεντρική φωτογραφία του παρόντος ιστολογίου (blog) είναι η φωτογραφία που βρίσκεται πάνω ή πριν από τον τίτλο της κάθε ανάρτησης (post).

Για όσους ακόμη δεν κατάλαβαν για ποια φωτογραφία γίνεται λόγος, να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη φωτογραφία εκείνη, πάνω στην οποία εμφανίζεται με μαύρα γράμματα ο τίτλος "Πάρτε τα βουνά" και ακριβώς από κάτω του (επίσης με μαύρα γράμματα) ο υπότιτλος "Οδοιπορικό στην ορεινή Ελλάδα". Με άλλα λόγια είναι η φωτογραφία που βλέπετε τώρα πάνω από αυτό το κείμενο.

Το τοπίο που αποτυπώνεται στην εν λόγω φωτογραφία είναι από το εξωτερικό. Πρόκειται για τη μοναδική φωτογραφία του "Πάρτε τα βουνά", που είναι τραβηγμένη εκτός Ελλάδας. Εννοείται ότι η χώρα μας (τόσο η ορεινή όσο και η θαλασσινή) βρίθει εκπληκτικών γραφικών τοπίων που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από αντίστοιχα της αλλοδαπής. Η φωτογραφία αυτή λοιπόν επελέγη για τη θέση αυτή, απλώς και μόνο για λόγους αισθητικής.

Το δε τοπίο που εικονίζεται βρίσκεται στις Άλπεις, τη μεγαλύτερη οροσειρά της κεντρικής Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, είναι στη βόρεια Ιταλία, στην περιφέρεια Trentino - Alto Adige (που αποκαλείται και Νότιο Τυρόλο) και πολύ κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Στην περιοχή αυτή δεσπόζουν με τον όγκο τους οι Δολομίτες ή αν προτιμάτε οι Δολομιτικές Άλπεις. Το βουνό που φαίνεται πίσω από τα έλατα είναι το Tre Cime di Lavaredo. Τέλος, η λίμνη που βλέπουμε σε πρώτο πλάνο, είναι η Lago di Misurina.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό το site σας, αλλά ένσταση για το "Η φωτογραφία αυτή λοιπόν επελέγη για τη θέση αυτή, απλώς και μόνο για λόγους αισθητικής." Ακριβώς για λόγους αισθητικής και σύμφωνα με την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει την προσπάθειά σας πρέπει η φωτογραφία να είναι από την ορεινή Ελλάδα. Αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν δεν υπήρχαν εφάμιλλα τοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".