Η Αποκάλυψη της Εύβοιας

Η Αποκάλυψη των φυσικών και ιστορικών θησαυρών της Εύβοιας

Το σύγγραμμα τούτο ολοκληρώθηκε με πολύ κόπο και αστείρευτο μεράκι από την οικογένεια Αλέξανδρου, Φώφης (Ευμορφίας) και Νίκης Καλέμη. Καταγράφει βήμα - βήμα όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα των φυσικών και ιστορικών θησαυρών της πανέμορφης και ιδιόμορφης ελληνικής μεγαλονήσου.

Η φιλοδοξία του συγγραφέως είναι διττή: αφενός να συνδράμει στην ανάγκη των Ευβοέων να ενημερωθούν πληρέστερα για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και αφετέρου να αποτελέσει πολύτιμο αρωγό για όσους ονειρεύονται και σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Εύβοια για λόγους τουρισμού και αναψυχής.

Ο οδηγός χωρίζεται σε τρεις ενότητες (βόρεια, κεντρική και νότια Εύβοια), στις οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα χωριά της Εύβοιας και της Σκύρου. Παρατίθενται ιστορικά και δημογραφικά στοιχεία και συνοπτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε τόπου. Ακολουθούν εκδρομές, οδοιπορικά, κριτική διαδρομών, συμβουλές, οδηγίες για τους επισκέψιμους χώρους, οι φυσικές καλλονές, ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου και λεπτομερείς κατάλογοι ξενοδοχείων. Την πλούσια ύλη πλαισιώνουν 70 έγχρωμοι χάρτες και 800 έγχρωμες φωτογραφίες.

Το βιβλίο αυτό είναι εξολοκλήρου έγχρωμο. Έχει διαστάσεις 24 cm Χ 17,5 cm και αποτελείται από 480 σελίδες. Το χαρτί είναι πολυτελές γυαλιστερό, με χοντρό εξώφυλλο και οπισθόφυλλο. Τυπώθηκε από τις Εκδόσεις Κίνητρο και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2000.

Ο Αλέξανδρος Καλέμης γεννήθηκε το 1950 στην Ιστιαία Ευβοίας. Έχει γράψει ακόμη ένα μεγάλο έργο για το μεγάλο του έρωτα, που τιτλοφορείται "Περιπλανήσεις στο χώρο και στο χρόνο - Βόρεια Εύβοια" και αποτελείται από δύο ξεχωριστούς τόμους.

Η "Αποκάλυψη των φυσικών και ιστορικών θησαυρών της Εύβοιας" διατίθεται σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Σε περίπτωση που δυσκολεύεται κανείς να το εντοπίσει στο ράφι, μπορεί να επικοινωνήσει με την οικογένεια Καλέμη για αποστολή κατ' οίκον στα κάτωθι τηλ:

2103047147, 2103826126, 2226072262, 6932530330, 6937198686

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βιβλία και περιοδικά στη βιβλιοθήκη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".