Τα βουνά της Ελλάδας

Τα βουνά της Ελλάδας

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία προσπάθεια καταγραφής των κυριότερων ελληνικών βουνών. Απευθύνεται κυρίως σε όσους ασχολούνται με την ορειβασία και την πεζοπορία.

Στο πρώτο μέρος παρατίθενται γενικές πληροφορίες για τη μορφολογία της ορεινής Ελλάδας, τα πετρώματα, τα σπήλαια, τα ποτάμια, τις λίμνες, τους εθνικούς δρυμούς, τα ορειβατικά καταφύγια, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα ορειβατικά σωματεία, το ορεινό οδικό δίκτυο, το κλίμα, τη χλωρίδα, την πανίδα και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Υπάρχουν αφιερώματα στην ιστορία, τη μυθολογία και την ποίηση που αναφέρεται στα ελληνικά βουνά.

Στο δεύτερο μέρος ο συγγραφέας περιγράφει αναλυτικά, μέσω της προσωπικής του εμπειρίας, τις αναβάσεις στα κυριότερα βουνά της πατρίδας μας. Υπάρχουν πολλοί χάρτες, σκίτσα με μονοπάτια και άφθονες έγχρωμες φωτογραφίες.

Το βιβλίο έχει διαστάσεις 12 cm X 18 cm και αποτελείται από 208 σελίδες. Η α΄ έκδοση κυκλοφόρησε το 1978 από τον εκδοτικό οίκο Ευσταθιάδη. Ακολούθησε ανατύπωση το 1992 (απ' όπου και το παραπάνω εξώφυλλο) και στη συνέχεια β΄ έκδοση το 1999.

Το συγγραφικό έργο του Γιώργου Σφήκα περιλαμβάνει δεκάδες βιβλία με οικολογικό προσανατολισμό. Ο Γιώργος Σφήκας έχει γράψει για την ελληνική φύση, τα βουνά, τα δάση, τους βιοτόπους, τα αγριολούλουδα, τα φαρμακευτικά φυτά, τα πουλιά και τους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας. Δημιούργησε το φορέα "Ανθοφόρος" με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία της ελληνικής χλωρίδας. Η προσωπική του συλλογή περιλαμβάνει χιλιάδες δείγματα φυτών και λουλουδιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Διατελεί επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βιβλία και περιοδικά στη βιβλιοθήκη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".