Εξόδου το ανάγνωσμα

Εξόδου το ανάγνωσμα

Το μικρό αυτό βιβλίο περιέχει ιστορήματα και δρώμενα της περιόδου 1947 - 1949 με πρωταγωνιστές ντόπιους κατοίκους από το χωριό Σκαμνέλι, ένα από τα ωραιότερα Ζαγοροχώρια. Περιγράφει την καθημερινή έξοδο των Ζαγορίσιων από τα πάτρια εδάφη τους, μέσα από τα τραγικά γεγονότα του εμφυλίου πολέμου, μέχρι την οριστική εγκατάλειψη του τόπου.

Το βιβλίο έχει διαστάσεις 20 cm X 14 cm και αποτελείται από 128 σελίδες. Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο είναι έγχρωμα, ενώ όλες οι εσωτερικές σελίδες ασπρόμαυρες. Τα κείμενα πλαισιώνονται και από 25 φωτογραφίες της εποχής.

Συγγραφέας είναι ο κος Πέτρος Φραγκούλης, που κατάγεται από το Σκαμνέλι. Είναι συνταξιούχος καθηγητής φυσικός, που ασχολείτο επί δεκαετίες με φροντιστήρια στη Θεσσαλονίκη. Τα κείμενα επιμελήθηκε η φιλόλογος Ράνια Γαβρανοπούλου.

Το πρώτο λογοτεχνικό έργο του συγγραφέα εκδόθηκε το 1996 με τίτλο "Ζαγόρι - χαλασιά μου". Ο κος Φραγκούλης λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας στο Τσεπέλοβο με τίτλο "Ζαγορισίων Πολιτεία". Το βιβλίο "Εξόδου το ανάγνωσμα" εκδόθηκε από τον ίδιο το συγγραφέα το 2006. Μπορεί κανείς να το προμηθευτεί απευθείας από την έκθεση φωτογραφίας στο Τσεπέλοβο ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον ίδιο το συγγραφέα για αποστολή με αντικαταβολή. Τηλ. 2653081170 (Σκαμνέλι), 2310952460 (Θεσσαλονίκη) & 6946104034 (κινητό).

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βιβλία και περιοδικά στη βιβλιοθήκη μας.

1 σχόλιο:

  1. Η έκθεση της φωτογραφίας είναι στο Τσεπέλοβο.

    Παρακαλώ διορθώστε το κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".