Μικρές Πατρίδες

Μικρές Πατρίδες

Ο Κώστας Τσίπηρας είναι φανατικός οπαδός της ορειβασίας και του trekking. Έχει περπατήσει σε όλα ανεξαιρέτως τα ελληνικά βουνά και σε πολλά άλλα του εξωτερικού. Το βιβλίο αυτό αποτελείται από 320 σελίδες και έχει διαστάσεις 24 cm X 17 cm. Κυκλοφόρησε το 2002 από τις εκδόσεις Κοχλίας. Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο είναι έγχρωμα, ενώ όλες οι υπόλοιπες σελίδες είναι ασπρόμαυρες.

Ο οδηγός αυτός περιλαμβάνει 24 μικρά οδοιπορικά σε γνωστές και άγνωστες γωνιές της πατρίδας μας, καθώς και ένα ακόμη στο εξωτερικό. Πιο αναλυτικά, ο αναγνώστης θα βρει τα εξής αφιερώματα: Άγιον Όρος, Δυτική Θράκη, Σέρρες, Κιλκίς, Κοζάνη, Ζαγόρι, Θεσπρωτία, Άγραφα, Μεσολόγγι, Ρούμελη, Κεντρική Εύβοια, Ξηρόμερο, Λουτράκι, Δερβενάκια, Παναχαϊκό, Μανιάκι, Μάνη, Ταΰγετος, Ζάκυνθος, Κύθηρα, Ικαρία, Σίφνος, Σαντορίνη, Κρήτη και Όρος Σινά.

Τα κείμενα πλαισιώνονται από κάποιους χάρτες αλλά και ζωγραφική απεικόνιση των τοπίων που περιγράφει ο συγγραφέας. Την εικονογράφηση ανέλαβε η Αγγελική Μάνδραλη, καθηγήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ξάνθη.

Ο Κώστας Τσίπηρας είναι μηχανικός της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Σχεδιάζει κτήρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας με βάση τις αρχές της οικολογικής δόμησης και της ολιστικής φιλοσοφίας. Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων το τρίτομο "Στα ελληνικά βουνά", η "Ορεινή Ελλάδα" και τα "Χάρτινα Ταξίδια".

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βιβλία και περιοδικά στη βιβλιοθήκη μας.

3 σχόλια:

  1. Τα βιβλία αυτά υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία ή μπορώ να τα προμηθευτώ σε ηλεκτρονική μορφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γνωρίζουμε αν μπορείτε να τα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή. Το βέβαιο όμως είναι ότι μπορεί κανείς να τα βρει στα περισσότερα καλά βιβλιοπωλεία των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μας. Εναλλακτικά, καθόσον στο παρόν αφιέρωμα υπάρχει σύνδεσμος (link) με την ιστοσελίδα του συγγραφέα, υποθέτουμε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για αποστολή κατ' οίκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".