η φύση

η φύση

Το μικρό σε μέγεθος αλλά πλούσιο σε περιεχόμενο περιοδικό "η φύση" εκδίδεται τακτικά από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 1975 και ήταν οκτασέλιδο και ασπρόμαυρο. Από τότε βελτιώθηκε σημαντικά και έφτασε σήμερα να διαθέτει 64 σελίδες, όλες έγχρωμες. Έχει διαστάσεις 24 cm X 16 cm.

Περιλαμβάνει άρθρα για το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας καθώς και νέα σχετικά με τις δραστηριότητες της Εταιρίας. Ενδεικτικά από τη θεματολογία της αρθρογραφίας σταχυολογούμε αφιερώματα στην πανίδα και τη χλωρίδα της ελληνικής φύσης, αλλά και στον ενάλιο θησαυρό της πατρίδας μας. Θέματα προβληματισμού γύρω από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τη διαχείριση των απορριμάτων, την προστασία της βιοποικιλότητας, τον οικοτουρισμό και τον πράσινο τουρισμό. Ζητήματα εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των ευαίσθητων οικολογικά βιοτόπων και υγροτόπων. Αφιερώματα στα αγριολούλουδα της ελληνικής φύσης, τα μανιτάρια, τα έντομα, τα πουλιά και τα ψάρια που κινδυνεύουν με εξαφάνιση κλπ.

Το περιοδικό "η φύση" κυκλοφορεί κάθε 3 μήνες και αποστέλλεται δωρεάν στα μέλη της ΕΕΠΦ. Είναι ακόμη διαθέσιμο προς αγορά από κάθε ενδιαφερόμενο, είτε από τα γραφεία της εταιρίας είτε ταχυδρομικά. Πληροφορίες στο τηλ. 2103224944.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βιβλία και περιοδικά στη βιβλιοθήκη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".