Το Μέτσοβο

Το Μέτσοβο

Ένας μικρός τουριστικός οδηγός για το Μέτσοβο, το πιο γνωστό βλαχοχώρι της ορεινής Ελλάδας. Το βιβλίο αυτό έχει 48 σελίδες και διαστάσεις 20 cm X 14 cm. Το έγραψε ο κος Μιχάλης Γ. Τρίτος και πρωτοεκδόθηκε το 1982. Έκτοτε ακολούθησαν πολλές ακόμη βελτιωμένες επανεκδόσεις. Στο βιογραφικό του συγγραφέα περιλαμβάνονται δεκάδες ακόμη έργα με ποικίλο περιεχόμενο.

Στο βιβλίο παρατίθενται γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία, αναλυτική περιγραφή των αξιοθέατων της περιοχής, άφθονες φωτογραφίες και πλούσιες πληροφορίες για τη σύγχρονη ζωή του οικισμού (όπως π.χ. τα τυριά του Ιδρύματος Τοσίτσα, τα κρασιά, τα είδη λαϊκής τέχνης, τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες, τα πανηγύρια, τους χορούς κλπ.).

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο είναι έγχρωμα, ενώ όλες οι υπόλοιπες σελίδες είναι ασπρόμαυρες. Το βιβλίο αυτό μπορεί κανείς να το αγοράσει μόνο στο Μέτσοβο. Πωλείται σε όλα τα τουριστικά καταστήματα με είδη λαϊκής τέχνης και σουβενίρ.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βιβλία και περιοδικά στη βιβλιοθήκη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".