Αγώνας Mountain Bike "Χίλια Δέντρα"

Mountain Bike στο Σέιχ Σου Θεσσαλονίκης

Το αθλητικό σωματείο 1000 Δέντρα σε συνεργασία με το Ποδηλατόραμα και με την υποστήριξη της Επιτροπής Προστασίας Σέιχ Σου, διοργανώνει τον 5ο αγώνα mountain bike ελεύθερης συμμετοχής (open) στο δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 π.μ. στο χώρο αναψυχής 1.000 μ. μετά το Πυροφυλάκειο, αμέσως μετά την έξοδο στον κόμβο "Άγιος Παύλος" στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας (mountain bike), η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα η κινητοποίηση για την ανάδειξη, προστασία, περιφρούρηση και διάσωση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο αγώνας αποτελείται από 2 γύρους των 17 χλμ. (σύνολο 34 χλμ.). Το υψόμετρο κυμαίνεται από 150 μ. έως 500 μ. Από τα 17 χλμ. τα 10 είναι δασικοί δρόμοι και τα 7 είναι μονοπάτια. Θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας. Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και θα εποπτεύεται από έμπειρους κριτές και διασώστες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 8/9/2013
08:30 - 10:30 : εγγραφές αθλητών
11:00 : εκκίνηση
14:30 : απονομές


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι αθλητές θα χωριστούν στις εξής κατηγορίες:

1. Εφήβων (έως 19 ετών)
2. Από 19 έως 30 ετών
3. Από 30 έως 40 ετών
4. Από 40 έως 50 ετών
5. Από 50 και πάνω
6. Γυναικών

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ανά κατηγορία είναι 6 άτομα. Αν μία κατηγορία δεν συμπληρώσει τις 6 συμμετοχές, τότε οι αθλητές συμψηφίζονται στην επόμενη ή στην προηγούμενη κατηγορία.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Βραβεύσεις σε όλες τις κατηγορίες:

1ος: κύπελλο και μετάλλιο
2ος: μετάλλιο
3ος; μετάλλιο
4ος: δίπλωμα
5ος: δίπλωμα
6ος: δίπλωμα

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθούν και δώρα από χορηγούς. Επίσης στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν και χρηματικά έπαθλα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων που έχει αποφασίσει και τηρεί η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους (open). Για τους ανήλικους αθλητές είναι απαραίτητη η έγγραφη έγκριση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους. Το κράνος είναι υποχρεωτικό. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η τιμή συμμετοχής είναι 15,00 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".