Και τα αεροπλάνα πήραν τα βουνά!

Μαχητικά αεροσκάφη εν πτήσει: η θέση τους είναι στους αιθέρες

Κανονικά τα αεροπλάνα εφευρέθηκαν για να πετούν. Να μεταφέρουν τον κόσμο σε τόπους μακρινούς. Ή ακόμη και για "αμυντικούς" σκοπούς. Αλήθεια, εδώ που τα λέμε, αυτό το "Εθνικής Αμύνης" ακούγεται λίγο κωμικό... Μα όλοι άμυνα κάνουν; Κανένας και ποτέ δεν κάνει επίθεση; Έχει ακούσει ποτέ κανείς καμιά χώρα να διαθέτει Υπουργείο Εθνικής Επίθεσης;

Πάμε τώρα να δούμε αεροπλάνα που δεν πετούν πια. Αεροσκάφη που έχουν τοποθετηθεί στα ελληνικά βουνά (και τις πόλεις βεβαίως βεβαίως) για διαφορετικούς λόγους το καθένα:

Αυτό βρίσκεται στη Ζέρβη του Ν. Πέλλας, πολύ κοντά στο ιδιωτικό αεροδρόμιο της Παναγίτσας, δίπλα ακριβώς στη λίμνη Βεγορίτιδα

Αυτό πάλι έχει στηθεί πολύ κοντά στο χωριό Καπνοχώρι του Ν. Κοζάνης, άγνωστο γιατί.

Αυτό βρίσκεται δίπλα στην άσφαλτο, μέσα στο χωριό Άγ. Γεώργιος του Ν. Φθιώτιδας, στο δρόμο που πάει για Καρπενήσι. Επισκέψιμο πανεύκολα.

Εδώ πρόκειται σαφώς για μνημείο, αφού δίπλα στο πολεμικό αεροσκάφος υπάρχουν και 2 προτομές αξιωματικών. Βρίσκεται έξω από τη Ρεντίνα του Ν. Καρδίτσας, στο δρόμο για Φουρνά του Ν. Ευρυτανίας. Κι αυτό έχει εύκολη πρόσβαση.

Κι άλλο μνημείο. Βρίσκεται μέσα στην Ελάτεια του Ν. Φθιώτιδας. Εις μνήμην του καταγόμενου από δω σμήναρχου Χαράλαμπου Σκαμαγκούλη που χάθηκε άδοξα στις 9/3/1984.

 Αυτό έχει τοποθετηθεί στο λόφο του Αγ. Γεωργίου, ακριβώς πάνω από την πόλη του Κιλκίς.

Και πάμε τώρα στον Πειραιά, δηλαδή στο Φάληρο και συγκεκριμένα έξω από το ολυμπιακό στάδιο χάντμπολ.

Και τώρα ένα μνημείο βλακείας και κακογουστιάς. Δε φτάνει που είναι άσχημο το σπίτι, αντί να βάλει ο αθεόφοβος καμιά κεραμοσκεπή να το καλλωπίσει, ανέβασε ολόκληρο αεροπλάνο στην ταράτσα! Και μάλιστα το μετέτρεψε σε καφέ μπαρ! Φαίνεται όμως οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά και αποφάσισε να το πουλήσει. Βρίσκεται έξω από την Αγαθούπολη του Ν. Πιερίας, εύκολα ορατό από το δρόμο που πάει από Θεσσαλονίκη για Κατερίνη (οδηγώντας προς Κατερίνη θα το δούμε στα δεξιά μας).

Μνημείο κακογουστιάς μέρος δεύτερον. Ε, λοιπόν βρέθηκε και ο αγοραστής και το καφέ κλαμπ ξανάνοιξε! Και απ' ό,τι  βλέπουμε στεγάζει και το σύλλογο σκακιού, μπιρίμπας και ταβλιού Βόρειας Πιερίας "Ο Επιμηθέας"!

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".