Ταβέρνα Μονοπάτι στη Σπηλιά Κοζάνης

Χωριάτικη σαλάτα και ρετσίνα στην ταβέρνα Μονοπάτι στη Σπηλιά Πτολεμαΐδας

Φεύγουμε από την Πτολεμαΐδα βγαίνοντας από τη βόρεια έξοδο της πόλης και παίρνουμε το δρόμο προς Άγιο Χριστόφορο, Καρυοχώρι και Σπηλιά.

Η Σπηλιά απέχει 12 χλμ. από την Πτολεμαΐδα. Είναι χτισμένη στις δυτικές απολήξεις του Βερμίου όρους, στα 820 μ. υψόμετρο. Έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 100 κατοίκων. Μέχρι και το 1926 λεγόταν Βοϊβοντίνα, σλαβικός όρος που σημαίνει Δουκάτο.

Στη Σπηλιά εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί η ταβέρνα Μονοπάτι, την οποία βέβαια επισκέπτονται τακτικά οι μερακλήδες τόσο της Πτολεμαΐδας όσο και της Κοζάνης. Το μενού βασίζεται στη δημιουργική ελληνική κουζίνα, με αρκετές όμως επιρροές από παραδοσιακές συνταγές ολόκληρης της Ελλάδας. Δοκιμάσαμε φάβα Σαντορίνης με κρεμμύδι, χωριάτικη σαλάτα με κρίταμα, ομελέτα με παστουρμά, ψητά λαχανικά, συκωτάκια πουλιών, ψαρονέφρι με σάλτσα κυνηγού και σουτζουκάκια στα κάρβουνα με κύμινο και μοσχοκάρυδο. Ήπιαμε ρετσίνα δροσερή και στο τέλος μας κέρασαν φρούτα εποχής, ρεβανί και γλυκά του κουταλιού. Τιμές φυσιολογικές. Τηλ. 2463053014.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".