Ζάρακες

Ζάρακες Εύβοιας

Οι Ζάρακες είναι ένα ήσυχο χωριό της Εύβοιας, το οποίο μέχρι τώρα καταφέρνει επιμελώς να αποφεύγει πλήρως τις ορδές των τουριστών που κατακλύζουν τις παραλίες του νησιού τους θερινούς μήνες. Απέχει 70 από τη Χαλκίδα. Βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει την πρωτεύουσα του νησιού με την Κάρυστο. Έχει υψόμετρο 120 μ. και μόνιμο πληθυσμό περίπου 600 κατοίκων. Παλαιότερα οι Ζάρακες υπάγονταν στο Δήμο Δυστίων, τώρα πια όμως με το νέο σχέδιο Καλλικράτης ανήκουν στο νεοσύστατο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Η παραλία των Ζαράκων απέχει 4 χλμ. από το χωριό. Εκεί θα βρούμε και ταβέρνα και καφέ μπαρ με ξαπλώστρες και ομπρέλες και αρκετές παραθεριστικές βίλες, οι οποίες αυξάνονται και πληθύνονται.

Ας επιστρέψουμε τώρα στο χωριό Ζάρακες, το οποίο μέχρι το 1953 λεγόταν Ζάρκα. Το όνομα αυτό οφείλεται στην αρχαία πολίχνη Ζάραξ, ερείπια της οποίας έχουν ανακαλυφθεί πολύ κοντά στο σημερινό οικισμό. Το χωριό στην ουσία αποτελείται από δύο γειτονιές. Όλος ο κόσμος μένει στην καινούργια γειτονιά, με τα σύγχρονα σπίτια, τα μαγαζιά, τους κήπους, τα περιβόλια, τα κατοικίδια κλπ. Γραφικότερη όμως είναι η παλιά γειτονιά, που λέγεται Μαχαλάς. Εκεί, ανάμεσα στις ελιές, τις τζιτζιφιές, τα κυπαρίσσια και τα πεύκα, σώζονται αρκετά πετρόχτιστα παραδοσιακά αρχοντικά, τα οποία αναστηλώνονται από τους σημερινούς ιδιοκτήτες τους με αγάπη, γούστο και μεράκι.

Παραλία Ζαράκων Ευβοίας

Στον παλιό Μαχαλά βρίσκεται και το Zarka Centre. Ανήκει στο Σκωτσέζο Gerry Smith και απευθύνεται κυρίως σε Βρετανούς που αναζητούν στον ελεύθερο χρόνο τους να εξελίξουν τις προσωπικές, δημιουργικές και επαγγελματικές τους ικανότητες, να βελτιώσουν την υγεία τους και να αναζητήσουν νέα επίπεδα προσωπικής ολοκλήρωσης. Μέσα σε ένα σαγηνευτικό τοπίο διεξάγεται ένα ευρύτατο και ενδιαφέρον φάσμα δραστηριοτήτων που εστιάζει πάνω σε θέματα υγείας και δημιουργικότητας και παράλληλα στην εξερεύνηση του περιβάλλοντος και του βαθύτερου εαυτού μας. Η θεματική του κέντρου είναι υγεία και δημιουργία, ένα δίπτυχο που οδηγεί σε ένα ταξίδι προσωπικής ολοκλήρωσης. Όλες οι δραστηριότητες προάγουν τα θέματα που ανιχνεύουν την σχέση μας με τους άλλους και με το φυσικό περιβάλλον.

Μέσα στα 10 στρέμματα του κτήματος εντάσσονται αρμονικά στο περιβάλλον μια αναπαλαιωμένη παραδοσιακή λιθόκτιστη οικία, η μεγάλη στρογγυλή αίθουσα συναντήσεων του κέντρου και μια άνετη και ηλιόλουστη πισίνα. Οι συμμετέχοντες συνήθως διαμένουν στο ίδιο το κέντρο ή σε πέτρινα σπίτια του παλιού χωριού, όπου νοικιάζονται δωμάτια. Για αυτούς που προτιμούν μια πιο προσωπική διαβίωση με την δυνατότητα οργάνωσης την διατροφής τους, η ενοικίαση επίσης μπορεί να γίνει σε μόνιμη βάση. Για τους συμμετέχοντες στις δραστηριότητες του κέντρου η κοιλάδα του παλιού Μαχαλά των Ζάρκων αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραση και εφησυχασμό. Ένα πραγματικό κρησφύγετο όπου οι επισκέπτες συχνά εντυπωσιάζονται με την ποιότητα του ύπνου τους και την απόλαυση που τους προσφέρει το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον και η άγρια φυσική ζωή. Τηλ. 2223053991, 6946827391 & 6937155277.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Zarka Villas

Zarka Villas. Πρόκειται για 3 βίλες εντός του "Zarka Centre". Απευθύνονται κυρίως σε Βρετανούς. Η πρώτη έχει 4 υπνοδωμάτια, η δεύτερη αποτελείται από 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα και η τρίτη είναι μία μεζονέτα με 2 υπνοδωμάτια. Όλες οι βίλες διαθέτουν καθιστικό με τζάκι, TV 46", DVD, A/C, wi fi internet, κουζίνα, τραπεζαρία, πλυντήρια και ψησταριά. Όλα τα υπνοδωμάτια διαθέτουν το δικό τους εσωτερικό μπάνιο. Τιμές: από 500 € έως 2.600 € την εβδομάδα (οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ). Τηλ. 2223054059 & 69867263069.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".