Ελατοχώρι Πιερίας

Το Ελατοχώρι Πιερίας περιβάλλεται από πανέμορφο ελατόδασος

Το Ελατοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό της Πιερίας, που περιβάλλεται φυσικά από...έλατα. Στην πραγματικότητα, μόλις φτάσουμε στο Ελατοχώρι θα διακρίνουμε δύο διαφορετικά χωριά: αριστερά βρίσκεται το Παλιό Ελατοχώρι (που πολύ παλαιότερα ονομαζόταν Σκουτέρνα) και δεξιά το (νέο) Ελατοχώρι. Η μεταξύ τους απόσταση είναι περίπου 2 χλμ. Το υψόμετρο στο χωριό είναι περίπου 850 μ. και ο πληθυσμός και στους δύο οικισμούς μαζί περίπου 500 μόνιμοι κάτοικοι. Το Ελατοχώρι διοικητικά ανήκει στη δημοτική κοινότητα Πιερίων, η οποία έχει έδρα το χωριό Ρητίνη και υπάγεται στο Δήμο Κατερίνης.

Για να πάμε στο Ελατοχώρι από την Κατερίνη θα χρειαστεί να καλύψουμε 28 χλμ. ενώ από τη Θεσσαλονίκη η συνολική απόσταση είναι 95 χλμ. Θα πάρουμε από τη συμπρωτεύουσα τον αυτοκινητόδρομο Α1 προς Αθήνα. Στα 67 χλμ. θα βγούμε στην έξοδο Κατερίνη και από κει θα συνεχίσουμε προς Ελασσόνα (υπάρχουν σχετικές πινακίδες). Στα 13 χλμ. από την πρωτεύουσα του Ν. Πιερίας φτάνουμε σε διασταύρωση: αν συνεχίσουμε ευθεία θα περάσουμε τα λεγόμενα "Στενά της Πέτρας". Εμείς όμως θα στρίψουμε δεξιά, όπως δείχνουν οι πινακίδες της τροχαίας, προς Βρία (5 χλμ.), Ρητίνη (10 χλμ.) και Ελατοχώρι (15 χλμ.). Να σημειώσουμε ακόμη ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να φτάσουμε στο χωριό: πρόκειται για το δρόμο που έρχεται από την πίσω πλευρά του βουνού (από τα δυτικά), δηλαδή τη χαράδρα του Αλιάκμονα και τη λίμνη Πολυφύτου - μια διαδρομή ιδιαίτερα προσφιλής στους κατοίκους της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ

Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

Το Ελατοχώρι τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, μόλις 8 χιλιόμετρα πάνω από το Ελατοχώρι. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και (όταν χιονίζει) εκχιονίζεται καθημερινά. Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου λειτουργεί ήδη από το 2001, διαθέτει πάρκινγκ στα 1.450 μ. υψόμετρο, διώροφο σαλέ, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι, ιατρείο κλπ. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται 10 πίστες, οι οποίες εξυπηρετούνται από 5 αναβατήρες (και συρόμενους και εναέριους), που σε ανεβάζουν μέχρι τα 1.974 μ. Το χιονοδρομικό αυτό είναι πολύ δημοφιλές στους Θεσσαλονικείς διότι έχει εύκολη πρόσβαση, διαθέτει άριστες υποδομές και περιβάλλεται από πανέμορφη φύση. Δεν είναι σπάνιο, όταν η ατμόσφαιρα είναι διαυγής, να κατεβαίνεις τις πίστες με θέα τη λίμνη Πολυφύτου.

Το καλοκαίρι στο Ελατοχώρι, στην τοποθεσία "Μπάρα", στο δρόμο για το χιονοδρομικό, τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Μουσών με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών του ελληνικού πενταγράμμου.

Και πάλι το καλοκαίρι, όσοι αγαπούν την περιπέτεια θα συνεχίσουν λίγο ψηλότερα από το χιονοδρομικό, ανεβαίνοντας μία απότομη ανηφόρα στην τοποθεσία "Παπά Χωράφι" (υψ. 1.800 μ.) και θα πάρουν το χωματόδρομο που περνά μέσα από δάσος οξιάς και μαυρόπευκων και σε 19 χλμ. (περίπου 40΄ της ώρας) βγάζει στο χωριό Καταφύγι Πιερίων, που είναι χτισμένο στην πίσω πλευρά του βουνού, με απίστευτη θέα στη λίμνη Πολυφύτου.

ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Ο καταρράκτης του Σωτήρη στο φαράγγι του Κακόλακου

Τα Πιέρια όρη είναι ένα πανέμορφο βουνό της Μακεδονίας, με πυκνότατη δασοκάλυψη, άριστος προορισμός αναψυχής καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Έχει υψόμετρο 2.195 μ. και είναι κατάφυτο τόσο από φυλλοβόλα (οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, καστανιές κλπ.) όσο και από κωνοφόρα (πεύκα, έλατα, μαυρόπευκα, ρόμπολα κλπ.). Στο βουνό αυτό βέβαια οφείλει το όνομά του και ολόκληρη η Πιερία. Το βουνό αυτό διάλεξαν για την κατοικία τους κατά την αρχαιότητα οι Πιερίδες Μούσες, μαγεμένες από την ομορφιά του τοπίου. Τα Πιέρια είναι ένα πολύ δροσερό βουνό, πλούσιο σε τρεχούμενα νερά, ρεματιές και καταρράκτες. Υπάρχει μία πολύ γραφική διαδρομή, μέσω της οποίας μπορούμε να απολαύσουμε ένα μικρό μόνο μέρος του μεγαλείου των Πιερίων. Θα γνωρίσουμε το συναρπαστικό φαράγγι του Κακόλακου ξεκινώντας από το χωριό Ρητίνη και θα καταλήξουμε μετά από 23 χλμ. στο χωριό Βρία. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30΄ με αυτοκίνητο, ενώ για όσους θέλουν να πεζοπορήσουν απαιτούνται 6 ώρες. Η διαδρομή αυτή για όσους αγαπούν την πεζοπορία θεωρείται πολύ εύκολη διότι δεν έχει καθόλου υψομετρικές διαφορές. 

ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΛΑΚΟΥ

Off road safari 4X4 στη "ζούγκλα" των Πιερίων

Ο χωματόδρομος ξεκινά δίπλα από το σχολείο της Ρητίνης και μπαίνει μέσα σε πυκνό δάσος με οξιές. Εάν έχει προηγηθεί τουλάχιστον για 4-5 μέρες αίθριος καιρός, τότε ο δρόμος είναι βατός για όλα τα οχήματα. Προσοχή όμως! Εάν έχουν προηγηθεί ανελέητες βροχές τότε ο δρόμος σε πολλά σημεία γεμίζει με λάσπη και θα ήταν φρόνιμο να περάσουμε μόνο με 4Χ4. Το δάσος αρχικά αποτελείται από διάφορα φυλλοβόλα (κυρίως οξιές και καστανιές και δευτερευόντως σκλήθρα, καραγάτσια, φράξους, σφενδάμια κλπ.), γρήγορα όμως (με την εμφάνιση και κωνοφόρων) το δάσος γίνεται μικτό. Ο δρόμος συνεχίζει πάντα δίπλα σε κάποια ρεματιά, η βλάστηση σε πολλά σημεία είναι τόσο πυκνή που θυμίζει ζούγκλα, στη συνέχεια περνάμε δύο μικρούς καταρράκτες και κατόπιν ένα μεγάλο καταρράκτη, ενώ αμέσως μετά το τοπίο αλλάζει διότι πλέον μπαίνουμε μέσα σε πανύψηλα έλατα, ένα σκηνικό που συνεχίζεται σχεδόν μέχρι τη Βρία. Σήμανση στη διαδρομή δεν υπάρχει. Αγνοούμε όλες τις διακλαδώσεις που φεύγουν είτε προς τα πάνω (ανηφορίζοντας) είτε προς τα κάτω (κατηφορίζοντας) και συνεχίζουμε ευθεία μπροστά μας.

ΣΤΟ ΙΝΔΙΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Στο χωριό των Ινδιάνων, στο Ελατοχώρι Πιερίας
   
Πάμε τώρα στο χωριό των Ινδιάνων.
-Μα...υπάρχει στην Ελλάδα χωριό Ινδιάνων;
-Βεβαίως! Δεν το ξέρατε; Βρίσκεται ανάμεσα στη Ρητίνη και το Ελατοχώρι, μόλις 2 χλμ. πριν φτάσουμε στο Ελατοχώρι. Πρόκειται για το πρώτο και το μοναδικό μέχρι στιγμής ινδιάνικο χωριό στην Ελλάδα. Αποτελεί μια όαση εναλλακτικού τουρισμού, όπου ζωντανεύει το ινδιάνικο πνεύμα και αναβιώνει η ινδιάνικη κουλτούρα. Ο επισκέπτης μπορεί να επιδοθεί στην ιππασία, την τοξοβολία, τις βόλτες με τα έλκηθρα, τις βόλτες με την παραδοσιακή ινδιάνικη άμαξα κλπ. Λειτουργεί παιδότοπος, παιδική χαρά, καφέ και ταβέρνα - ψησταριά. Υπάρχουν ακόμη και ινδιάνικες σκηνές, όπου μπορούμε και να διανυκτερεύσουμε! Πληροφορίες: Ινδιάνικο Χωριό Μανιτού (πρώην Ινδιάνικο χωριό "Τζομάκουα"). Τηλ. 6979948333.

ΦΑΓΗΤΟ

Μπάτζος σαγανάκι στην ταβέρνα "Το παληό σχολειό"

ΠΑΛΙΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ
Ταβέρνα Το Παληό Σχολειό. Μανιτάρια κρασάτα, μπάτζος σαγανάκι, ζυγούρι στη γάστρα, κοκορέτσι, κεμπάπ κλπ. Λειτουργεί από Οκτώβριο έως Απρίλιο. Τηλ. 2351082750 & 6979344550.

Ταβέρνα Οι Γεύσεις του βουνού. Κατσικάκι σούβλας, χτυπητή χειροποίητη, πατάτα γεμιστή, μοσχαράκι στάμνας κλπ. Τηλ. 2351082926.

Ταβέρνα Τζιβαέρι. Γουρουνόπουλο φούρνου, γίδα βραστή, κοντοσούβλι, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα κλπ. Τηλ. 2351082544.

Ταβέρνα Ανώι. Πανσέτα σούβλας, κότσι γάστρας, χοιρινό στάμνας, κεμπάπ, σοφρίτο, λουκάνικα αγριογούρουνου κλπ. Τηλ. 6945341802.

Bar Restaurant Poami. Μέσα στο ξενοδοχείο Vaela Pallas. Το μενού περιλαμβάνει Gulasch, Salmon de Fjord’s, Filet la Provence, Colorado Burger, Risotto ala Toscana, φιλέτο χοιρινό Granada κλπ. Τηλ. 2351082955.

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ
Ταβέρνα Αγνάντι. Διαθέτει εξώστη με θέα προς τη θάλασσα. Το χειμώνα έχει και κυνήγι. Τηλ. 2351082790.

Ψησταριά Τάκος. Στην πλατεία του χωριού. Τηλ. 2351082912 & 2351082789.

Χασαποταβέρνα Το Καραούλι. Όλα από ντόπια κρέατα. Τηλ. 2351082174.

Ψησταριά Ουζερί Ο Λάζος (Λάζος Τουλιάρης). Όλες οι σούβλες στα κάρβουνα (κατσικάκι, κοκορέτσι, κεμπάπ, γουρουνάκι κλπ.). Τηλ. 2351082923.

Ταβέρνα Ο Κόμβος. Σερβίρει ψητά της ώρας. Τηλ. 2351082302.

Πρωινό στον ξενώνα Αλσηίδες

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Εστιατόριο του ξενοδοχείου Νικέλλη. Παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Τηλ. 2351082218.

Ταβέρνα Πετροπαναγιά. Σούβλες: κατσικάκι, κοκορέτσι, κεμπάπ κλπ. Σούπες μόνο όταν η θερμοκρασία πέσει υπό το μηδέν. Τηλ. 6944723595.

Εστιατόριο Λευκοθέα. Μέσα στο ξενοδοχείο Σεμέλη Resort. Τραχανάς, καβουρμάς, στρείδια, καβούρια, πέστροφα καπνιστή, αγριογούρουνο σαλμί στη γάστρα, ελάφι με σάλτσα από δαμάσκηνα, οssobuco με ταλιατέλες, βουβάλι με κυδώνια, φιλέτο μοσχαρίσιο με πουρέ από κάστανο κλπ. Τιμές τσουχτερές. Τηλ. 2351082992, 2351082996 & 2351082999.

Ταβέρνα Πέτρινο. Φασολάδα, λουκάνικο χωριάτικο, τηγανιά χοιρινή με πιπεριές, συκωταριά, αρνάκι σούβλας κλπ. Τηλ. 6972889659.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΡΗΤΙΝΗ
Ταβέρνα Μεράκι. Δίπλα σε μικρό ποταμάκι. Γίδα βραστή, γουρουνόπουλο γάστρας, κατσικάκι σούβλας και πέστροφα στα κάρβουνα. Τηλ. 2351082713.

Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Μύθος. Μεγάλη αίθουσα και μπαλκόνι με ωραία θέα. Αγριογούρουνο με σάλτσα Μαδέρας, ζαρκάδι με κονιάκ και σταφίδες, χοιρινό με κυδώνια κλπ. Εάν είναι γεμάτο με κόσμο, το επίπεδο της εξυπηρέτησης πέφτει αισθητά (το επισκεφθήκαμε μέσα Φεβρουαρίου, Κυριακή μεσημέρι, με 200 άτομα στα τραπέζια και οι σερβιτόροι αντί να είναι τουλάχιστον δέκα ήταν μόνο δύο!). Τηλ. 2351082930 & 2351082940.

Ταβέρνα Τζομάκουα. Στο ινδιάνικο χωριό. Λειτουργούν αναψυκτήριο και ταβέρνα. Τηλ. 6979948333 & 6945341802. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ταβέρνα Μανιτού. Στο ινδιάνικο χωριό. Τσιπουράκι, μεζεδάκια και όλα τα ψητά της ώρας στα κάρβουνα. Τηλ. 6979948333.

Δημοτικό Αναψυκτήριο Παλιοπαναγία. Κρεατικά, σαλάτες, φέτα ντόπια και τηγανητές πατάτες χειροποίητες.

ΡΗΤΙΝΗ
Ταβέρνα Γευστικό Πανόραμα. Πάνω στον κεντρικό δρόμο, δίπλα στο δημοτικό σχολείο. Όμορφη σάλα με παραδοσιακό πέτρινο τζάκι. Ζυγούρι σούβλας, γουρουνόπουλο γεμιστό, γίδα βραστή, κότσι, μοσχαράκι κοκκινιστό, κοντοσούβλι, σουτζουκάκια στα κάρβουνα, κοκορέτσι, πατσάς, μπουγιουρντί, κολοκυθάκι σχάρας, κεφαλοτύρι σαγανάκι, μελιτζάνα σχάρας και τσίπουρο παραγωγής τους. Τιμές λογικές. Μπράβο Κώστα! Τηλ. 2351082962 & 6981198630.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ξενοδοχείο Σεμέλη Resort

Ξενοδοχείο Σεμέλη resort. Λίγο πιο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος. Υπάρχουν 27 δωμάτια δίκλινα ή τρίκλινα (με αυτόνομη θέρμανση, A/C, TV, NOVA και μίνι μπαρ) εκ των οποίων τα 23 έχουν και πέτρινο τζάκι. Επίσης 5 δίχωρες σουίτες που διαθέτουν και τζάκι και επιπλέον μεγάλο υδρομασάζ δύο ατόμων. Λειτουργεί καφέ μπαρ, εστιατόριο, παιδότοπος και τμήμα σπα πριβέ με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ, υδρομασάζ και τζακούζι. Προσφέρεται μασάζ κατόπιν συννενόησης. Τιμές: από 70 € (ένα απλό δίκλινο το καλοκαίρι) έως 450 € (ένα ζευγάρι με το παιδί τους στη σουίτα "Diamond" την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς). Δείτε και εδώ. Τηλ. 2351082992, 2351082996 & 2351082999.

Ξενοδοχείο Atrion Highland. Μικρό, ρομαντικό και διακοσμημένο με γούστο. Διαθέτει 10 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA, τζάκι και wi fi internet. Τα 2 από τα 10 δωμάτια έχουν επιπροσθέτως και υδρομασάζ. Λειτουργεί τμήμα σπα με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και υδρομασάζ. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2351082300 & 6934474595.

Ξενώνας Αρχονταρίκι. Αποτελείται από 4 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, ασύρματο ίντερνετ και μπάνιο με καμπίνα υδρομασάζ. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2351082650 & 6978957235.

Ενοικ. Δωμάτια Γιώργος Γκουτζούλης. Με κεντρική θέρμανση, τηλεόραση και μπάνιο. Τηλ. 2351082656 & 6947593141.

Μεζονέτες Το Μαγικό Βουνό. Πρόκειται για 2 ανεξάρτητες μεζονέτες, η καθεμία με 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό με σαλόνι, τζάκι και TV, κουζίνα με τραπεζαρία, αυτόνομη θέρμανση και μπάνιο. Τηλ. 6977025000.

Αρχοντικό Αμαδρυάς

Αρχοντικό Αμαδρυάς Luxury Maison & Spa. Διαθέτει 10 συνολικά δωμάτια (δίκλινα delux, mini suites & suites) με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, NOVA, wi fi internet, room service, καμπίνα υδρομασάζ και μπαλκονάκι. Λειτουργεί καφέ μπαρ καθώς και πριβέ σπα με χαμάμ και υδρομασάζ. Μασάζ κατόπιν ραντεβού. Τιμές: δίκλινο το καλοκαίρι από 30 € με πρωινό. Τηλ. 2351082650 & 6978957235. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ενοικ. Studios Πέτρος Σιαπάκας. Με ατομική θέρμανση, τζάκι, TV, ψυγείο και χειροποίητα έπιπλα που επιμελήθηκε ο ίδιος ο κος Πέτρος, καθότι επιπλοποιός στην Κατερίνη. Τηλ. 2351082644 & 6972864339.

Vaela Pallas Cultural Resort & Spa. Η ιδιοκτήτρια κα Eva Pallas, που είναι και διακοσμήτρια, δημιούργησε 17 συνολικά δωμάτια (δίκλινα, deluxe, junior suites & deluxe suites) με αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA, μίνι μπαρ και δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ. Κάποια δωμάτια έχουν επιπλέον και σαλόνι με τζάκι. Λειτουργεί εστιατόριο, καφέ μπαρ και τμήμα σπα με υδρομασάζ, σάουνα και μασάζ από τα χέρια του προσωπικού. Τιμές: για 2 άτομα από 80 € έως 250 €. Τρίτο άτομο συν 25 €. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2351082955. 

Ξενοδοχείο Νικέλλη. Υπάρχουν 19 δωμάτια, από τα οποία τα 2 είναι σουίτες. Έχουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, mini bar, room service, TV και στήλη υδρομασάζ. Λειτουργεί καφέ μπαρ, εστιατόριο και γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό γκαζόν. Τιμές: για 2 άτομα από 40 € έως 160 €. Τηλ. 2351082218.

Ενοικ. Δωμάτια Η Μικρή Άρκτος. Διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, σαλόνι με τζάκι, τηλεόραση και ψυγείο. Τιμές: δίκλινο από 30 €. Τηλ. 6942989477.

Ξενώνας Αλσηίδες

Ξενώνας Αλσηίδες. Οφείλει το όνομά του στις Αλσηίδες Νύμφες, οι οποίες κατά την Ελληνική Μυθολογία κατοικούσαν στα άλση και προστάτευαν τη χλωρίδα. Διαθέτει 10 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, Hi Fi Stereo και μίνι μπαρ. Λειτουργεί καφέ μπαρ με wi fi internet, γυμναστήριο, αλλά και τμήμα σπα με χαμάμ, σάουνα και υδρομασάζ, τα οποία χρεώνονται έξτρα. Τιμές: από 80 € έως 200 €. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2351082812, 2351082813 & 2351082814.

Ενοικ. κατοικίες. Η κάθε μία είναι 50 m², έχει κεντρική θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, TV και μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 άτομα. Υπάρχει και κιόσκι με barbeque. Τηλ. 6970807309.

Ξενοδοχείο Μύθος. Έχει 28 δωμάτια (με αυτόνομη θέρμανση, A/C, τζάκι, TV, Hi Fi stereo, wi fi internet, ψυγείο και στήλη υδρομασάζ), όπως επίσης και 3 σουίτες (που διαθέτουν επιπλέον και μπανιέρα με τζακούζι και μπαλκονάκι). Λειτουργεί εστιατόριο και εξωτερική πισίνα. Τιμές: από 60 € έως 220 €. Δείτε και εδώ καθώς και εδώ. Τηλ. 2351082930 & 2351082940.

Ενοικ. Studios Γιώτα. Ενιαίος χώρος με σαλονάκι, τζάκι, TV, κουζινάκι και αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6974049360.

Ξενώνας Αρκώ. Πέτρινο κτήριο, που αποτελείται από δίκλινα 25 m² και τετράκλινα 38 m² (όλα με κεντρική θέρμανση, A/C, τζάκι, TV, κουζινάκι και μπαλκονάκι). Τηλ. 2351082934 & 6942400460.

Ξενώνες Πιερίων Μούσες

Παραδοσιακοί ξενώνες Πιερίων Μούσες. Συγκρότημα που αποτελείται από στούντιο 40 m² (με αυτόνομη θέρμανση, σαλόνι, τζάκι, TV και κουζινάκι), σουίτες 50 m² (με αυτόνομη θέρμανση, σαλόνι, τζάκι, TV και τζακούζι), μεζονέτες 80 m² (με αυτόνομη θέρμανση, σαλόνι, τζάκι, TV, κουζινάκι, 2 υπνοδωμάτια, 1 WC και 1 μπάνιο) και μεζονέτες 120 m² (με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, κουζινάκι, 3 υπνοδωμάτια, 1 WC και 1 μπάνιο με τζακούζι). Στο κεντρικό σαλέ λειτουργεί καφέ μπαρ με τζάκι και wi fi internet, γυμναστήριο, αίθουσα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπιλιάρδο και πινγκ πονγκ, σάουνα (10 € το άτομο), τζακούζι (10 € το άτομο) και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα (15 € το άτομο), ενώ το καλοκαίρι μπορούμε να βουτήξουμε και στην εξωτερική πισίνα. Ο ιδιοκτήτης Βασίλης Περλαντίδης, που λατρεύει ιδιαίτερα το βουνό και τη φύση του, διαθέτει και mini bus 4Χ4, με το οποίο θα μας ξεναγήσει στα Πιέρια, όπως π.χ. στον καταρράκτη "Νικόλα Πηγάδι" ή στην κορυφή "Αρβανίτα" στα 2.016 μ. υψόμετρο, ή ακόμη και στο δάσος με τις αγριοκαστανιές. Τιμές: από 40 € έως 280 €, ανάλογα το δωμάτιο, τα άτομα και την εποχή. Μείναμε εδώ 2 φορές: τον Ιούνιο του 2003 στο στούντιο Τερψιχόρη τρία άτομα προς 45 € χωρίς πρωινό και τον Οκτώβριο του 2006 στη μεζονέτα Κλειώ επτά άτομα προς 150 € χωρίς πρωινό. Δείτε και εδώ αλλά και εδώ. Τηλ. 2351086000, 6973200395, 6946004966 & 6932332061.

Ενοικ. Δωμάτια Πανόραμα. Διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV και ψυγείο, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφέ μπαρ, που σερβίρει και πίτσα. Τιμές: δίκλινο 45 € με πρωινό και τρίκλινο 55 € με πρωινό. Τηλ. 2351082105 & 6971799400.

Αρχοντικό Αλθαία. Δίκλινα διαμερίσματα τα οποία έχουν ονόματα λουλουδιών, καθώς η ιδιοκτήτρια ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της ανθοδετικής. Έχουν αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό με τζάκι, TV και κουζίνα. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6997263064 & 6997262500.

Ξενώνας Πετροπαναγιά. Ενοικιάζονται δωμάτια πάνω από την ομώνυμη ταβέρνα, στο δρόμο για το χιονοδρομικό. Τηλ. 6944723595.

Διάσελον Luxury Studios. Πολυτελή στούντιο των 40 m² με αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό με σαλόνι και τζάκι, κουζινάκι, TV, Hi Fi stereo και μπάνιο με υδρομασάζ. Τιμές: από 80 € έως 170 €. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2310673094, 6932751938 & 6948064021.

Ξενώνας Το Πατρικό

Ξενώνας Το Πατρικό. Πετρόχτιστος παραδοσιακός ξενώνας που αποτελείται από 10 τρίκλινα των 42 m² και 2 τετράκλινα των 55 m², όλα με αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό με σαλονάκι και τζάκι, TV, ίντερνετ και κουζίνα, ενώ κάποια έχουν και μπαλκονάκι. Στο ισόγειο θα βρούμε το καφέ μπαρ με το τζάκι και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Λειτουργεί ακόμη και τμήμα σπα πριβέ με τζακούζι, υδρομασάζ, σάουνα και χαμάμ. Τέλος, στον κήπο υπάρχει και χτιστή ψησταριά για τους μερακλήδες φιλοξενούμενους. Μείναμε εδώ τον Οκτώβριο του 2007 στο δωμάτιο Νο 7 (στον επάνω όροφο, τρίκλινο, γωνιακό και με μπαλκονάκι) τρία άτομα προς 60 € με πρωινό. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2351086002.

Πανδοχείο Πήγασος. Υπάρχουν δίκλινα, τετράκλινα και 1 σοφίτα εξάκλινη, όλα με κεντρική θέρμανση, τζάκι, TV και ψυγείο. Στο ισόγειο με το καθιστικό, το σαλόνι και το τζάκι σερβίρεται πλούσιο πρωινό με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα. Τιμές πάρα πολύ προσιτές: δίκλινο από 30 € με πρωινό και τετράκλινο από 35 € με πρωινό! Τηλ. 2351082990 & 6945135326.

Ενοικ. Δωμάτια Χαρά. Διαθέτουν κεντρική θέρμανση και TV. Στο καθιστικό με το τζάκι σερβίρεται παραδοσιακό σπιτικό πρωινό. Τιμές: δίκλινο 50 € με πρωινό. Τηλ. 2351082119, 6992223834 & 6972630306.

Ξενώνας Θέα. Άνετα δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, TV, ψυγείο και υπέροχη... θέα. Τηλ. 2351082788 & 6945557477.

Ξενώνας Ελατούσα. Διαθέτει 6 διαμερίσματα δύο επιπέδων (μεζονέτες) των 55 m². Η κάθε μία έχει αυτόνομη θέρμανση, υπνοδωμάτιο, καθιστικό με TV, κουζινούλα με τραπεζαρία και μπάνιο. Οι 2 από τις 6 μεζονέτες έχουν και τζάκι. Μπορούν να φιλοξενήσουν έως 5 άτομα. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2351082411, 6937250321 & 6937250322.

Αρχοντικό Μορφέας

Αρχοντικό Μορφέας. Διαθέτει 12 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, NOVA, κουζίνα, τζακούζι, χαμάμ και μπαλκόνι. Θα βρούμε ακόμη καφέ μπαρ με τζάκι, αίθουσα πρωινού, σάουνα και κιόσκι με μπάρμπεκιου. Δείτε και εδώ αλλά και εδώ. Τηλ. 2351082711 & 6944251194.

Ενοικ. Δωμάτια Βαγγέλης Χασιώτης. Με κεντρική θέρμανση και τηλεόραση. Τηλ. 2351082302.

Ξενώνας Δήμητρα. Είναι διώροφος, έχει αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο, σαλόνι με τζάκι και κουζίνα με τραπεζαρία. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα και ενοικιάζεται ολόκληρος. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6997232370.

Ενοικ. πέτρινη μεζονέτα. Δίπλα ακριβώς στον ξενώνα Δήμητρα. Είναι διώροφη, έχει αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, σαλόνι με τζάκι και TV, κουζίνα με τραπεζαρία, πλυντήριο και μπάρμπεκιου στον κήπο. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα και ενοικιάζεται ολόκληρη. Τηλ. 6973331688.

Ξενώνας Ξύλινο. Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο με δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα (το πέτρινο στο ισόγειο και το ξύλινο στον επάνω όροφο). Το καθένα διαθέτει δύο αυτόνομες κρεβατοκάμαρες, σαλόνι με τζάκι, κουζίνα, μπάνιο, μπαλκόνια, αυτόνομη θέρμανση και κήπο με μπάρμπεκιου. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6974728330.

Ινδιάνικο Χωριό Τζομάκουα. Όσοι λατρεύουν την ινδιάνικη κουλτούρα θα απολαύσουν τη διαμονή τους σε 11 αληθινές ινδιάνικες σκηνές (tipis). Φιλοξενούνται έως και 4 άτομα στην κάθε μία σε εντελώς συμβολικές τιμές (5 € το άτομο). Τηλ. 6979948333 & 6945341802. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ινδιάνικο Χωριό Μανιτού. Πρόκειται για το πρώην Ινδιάνικο Χωριό Τζομάκουα, το οποίο απλώς άλλαξε όνομα. Λειτουργούν αναψυκτήριο, ταβέρνα, παιδότοπος και στίβος τοξοβολίας. Διοργανώνονται βόλτες με άλογα, συναυλίες κ.ά. εκδηλώσεις. Διανυκτέρευση σε ινδιάνικες σκηνές εντελώς δωρεάν. Τηλ. 6979948333.

5 σχόλια:

 1. Το περασμένο Σάββατο κάναμε εκδρομούλα στο Ελατοχώρι.Μας άρεσε το χωριό ειδικά το παλιό Ελατοχώρι.Είχανε κ πανηγύρι κατι τετοιο στην πλατεία ψήνανε κάστανα λουκάνικα κ σουβλάκια με κλαρίνα,νταούλια κ τα σχετικά.Για ύπνο πήγαμε στο ξενοδοεχίο Νικέλη.Πολύ ατμοσφαιρικό,όλα προσεγμένα κ διακοσμημένα με γούστο.Το δίκλινο το είχαν 50 Ε.Πρωινό πολύ καλό πίτα κέϊκ κουλουράκια τυρί, αλλαντικά χυμός κ γαλλικό καφέ όλα οκ ζητήσαμε κ καφέ εσπρέσο κ ενώ άλλος θα μας το χρέωνε εμας μας το κερασαν.Θα ξαναπάμε κ τοχειμώνα να χαρούμε κ το τζάκι

  Ελίνα - Διονύσης
  Λάρισα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είμαστε μια μεγάλη παρέα 28 άτομα οικογένειες με παιδιά κ.λ.π.Κλείσαμε για διαμονή στο ΠΙΕΡΙΩΝ ΜΟΥΣΕΣ είχαμε πάρει τηλέφωνο 10 μέρες πριν την εκδρομή μας άρα ο ξενοδόχος θα έπρεπε να κάνει τις ετιμασίες του προμήθειες κ.λ.π.Είναι απαράδεκτο να κατεβένεις για πρωινό και να βλέπεις οτι το τυρί τελείωσε και δεν έχουν καμία διάθεση να φέρουν κι άλλο ή οτι την πίτα που περίσεψε την μαζεύουν και την ξαναεμφανίζουν το άλλο πρωί ή να κάθεσαι το βράδι για ένα ποτό και να μη σου φέρνουν ούτε πατατακια ούτε ξυρούς καρπούς ούτε καν δυο τρεις ελιτσες.ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΥΝΟΛΟ 1200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ?????????????ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΕΝ ΣΗΣΤΗΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλα τα ειπες κ εγω το ιδιο παραπονο εχουμε ημαρτον τι σκατα πρωινο πολυ φτωχο 100ευρω τη βραδια ελεος κ πολυ τσιγκουνια 7.5ευρω μια πιτσα παρα πολυ μικρη κ πατημενη απο φορτηγο ελεος κ τα ξυλινα πατωματα χαλια ακουγοταν τοσο πολυ κ η τουαλετα βρωμουσε ο βοθρος παντως με απογοητευσε παρα πολυ κ δν θα ξανα παω!!!!!!!!

   Διαγραφή
 3. Χθες πήγα στο Παλιό Σχολειό που ειναι στο παλιο Ελατοχωρι και απογοητευτηκα...Ο χώρος ειναι πολύ ζεστός και ο κύριος που είναι υπεύθυνος για τη σειρά προτεραιότητας πραγματικά πολύ ευγενικός. Σε αντίθεση με την ιδιοκτήτρια η οποία προφανώς την "έχει δει κάπως" αφού παρά την 45λεπτη αναμονή ώσπου να καθήσουμε σε τραπέζι και ενω παραγγείλαμε ποικιλία κρεάτων (από ότι είχε μείνει φυσικά) είπαμε να πάρουμε ακόμη ένα μπιφτέκι αγριογούρουνο το οποίο ήταν πεντανόστιμο και καλοψημμένο, ζουμερό. Όταν λοιπόν μας έφεραν ακόμη ένα τεμάχιο το έκοψα στη μέση και ο κιμάς ήταν ωμός!! για να μην μπω στη διαδικασία να το στείλω πίσω είπα μήπως είναι μόνο σε κάποιο σημείο και το αφαίρεσα με το μαχαίρι όμως κοιτώντας το άλλο μισό είδα πως δεν είχε ψηθεί καθόλου. Ετσι κάλεσα το σερβιτόρο και ευγενικά του το είπα. Όμως προφανώς η ιδιοκτήτρια θίχτηκε και μου επεστράφει ένα πιάτο ντροπής!!! μετάνιωσα που δεν το έβγαλα φωτογραφία να το δείτε όλοι σας!! μου είχαν φέρει το ίδιο μπιφτέκι έτσι με τα κομμάτάκια που τα πέταξαν σε τηγάνι(?) για να τα ψήσουν ακόμη και στο ίδιο πιάτο οπου είχαν αφήσει και τον ωμό κιμά από το πρώτο κομμάτι που είχα κόψει και τον είχα αφαιρέσει..!! Η παρέα δεν ήθελε να συνεχιστεί η ιστορία οπότε το αφήσαμε το θέμα. Όμως στο λογαριασμό μας το χρέωσαν κανονικά σαν μερίδα (11 ευρώ)..Φυσικά πήγα στον υπεύθυνο που είναι πολύ ευγενικός και κατευθείαν γύρισε στη μάρκα(την ιδιοκτήτρια...) και της είπε να αφαιρέσει το μπιφτέκι. Το έκανε, όμως όταν μας έφερε η ίδια τα ρέστα μου είπε με υφάκι ειρωνικό πως το κρέας του αγριογούρουνου είναι κόκκινο και πως δεν ήταν άψητο. Της είπα πως το πρώτο που μας φέρατε δεν ήταν κόκκινο και στο δεύτερο ο κιμάς ήταν ωμός. Όμως πριν προλάβω να ολοκληρώσω την πρότασή μου είχε φύγει. Δεν έχω λόγια για όλη αυτή τη συμπεριφορά, μόνο οτι είναι ντροπή να επιστρέφεις σε πελάτη ένα τέτοιο πιάτο και οτι είναι απαράδεκτο να θέλεις να του την πεις και απο πάνω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. να γραφονται τα καλα και τα κακα μπας και ξυπνησουν μερικοι.................

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".