Αμφίκλεια Φθιώτιδας

Ο ξενώνας Δαδί στην Αμφίκλεια

Η Αμφίκλεια είναι μια ζωντανή κωμόπολη στις βορειοανατολικές υπώρειες του Παρνασσού. Παλαιότερα ήταν έδρα του Δήμου Αμφίκλειας, τώρα όμως αυτός καταργήθηκε, οπότε η Αμφίκλεια αποτελεί έδρα του νεοσύστατου Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. Είναι χτισμένη στα 400 μ. υψόμετρο και απέχει εξίσου τόσο από τη Λαμία (50 χλμ.) όσο και από τη Λιβαδειά (50 χλμ.) ενώ από την Αθήνα o οδηγός θα χρειαστεί 160 χλμ. Ο πληθυσμός της Αμφίκλειας ανέρχεται περίπου στους 3.000 κατοίκους ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ειδικά τα Σαββατοκύριακα προστίθενται εκατοντάδες εκδρομείς, που έρχονται κυρίως για να απολαύσουν το σκι στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, τα οποία απέχουν μόλις 17 χλμ. από την Αμφίκλεια. Έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός από το 2004.

Κατά την αρχαιότητα εδώ βρισκόταν η Οφιτεία, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε το τοπωνύμιο Αμφίκαια, το οποίο σιγά σιγά άλλαξε σε Αμφίκλεια. Την περίοδο της Φραγκοκρατίας ο οικισμός λέγεται πλέον Δαδί, μία ονομασία που διατηρήθηκε μέχρι το 1915, οπότε άλλαξε ξανά σε Αμφίκλεια.

Ο κυριότερος δρόμος της Αμφίκλειας βρίσκεται στην κάτω γειτονιά, περνάει από την κάτω πλατεία, έχει καταστήματα, τράπεζες, ταβερνάκια, καφετερίες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Το γοητευτικότερο όμως κομμάτι της πόλης βρίσκεται στην πάνω γειτονιά. Εκεί, ανάμεσα στα καλντερίμια και τους καταπράσινους κήπους βρίσκονται τα περισσότερα από τα παλιά διώροφα δαδιώτικα σπίτια με τα μικρά μπαλκόνια, τις περίτεχνες βαριές σιδεριές και τις μεγάλες ξύλινες αυλόθυρες. Στην ίδια γειτονιά θα συναντήσουμε και την παραδοσιακή πέτρινη δίκρουνη βρύση της Χορευταριάς. Εκεί κοντά θα βρούμε και τη γραφική πάνω πλατεία (πλατεία Παρνασσού) με την ταβερνούλα της, το μεζεδοπωλείο της, ένα καφενεδάκι και μία ποτοποιία. Από τα ψηλότερα σημεία της Αμφίκλειας θα απολαύσουμε τη θέα απέναντι στο όρος Καλλίδρομο.

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ

Στην κάτω πλατεία αξίζει να επισκεφθούμε το Μουσείο Άρτου Αμφίκλειας, μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα 5 αντίστοιχα που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Ο επισκέπτης θα δει (εκτός από τα δεκάδες διαφορετικά ψωμιά) τις φωτογραφίες, τις αναπαραστατικές εικόνες και το υλικό από τον αγροτικό βίο, θα μάθει για την πορεία της καλλιέργειας και της επεξεργασίας του σιταριού, θα γνωρίσει τα έθιμα που συνοδεύουν το ψωμί και θα μυηθεί στη διατροφική και συμβολική του αξία. Ανοιχτό καθημερινά 10:00 με 14:00, Σαβ/κα 10:00 με 16:00, Δευτέρα κλειστό. Το εισιτήριο κοστίζει 2,00 € για τους ενήλικες και 1,00 € για τα παιδιά. Τηλ. 2234023044. Στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και το Μουσείο Επαγγελμάτων, το οποίο φιλοδοξεί να αναπαραστήσει παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να εκλείψουν. Στον ίδιο επίσης χώρο υπάρχει και μία αίθουσα που είναι αφιερωμένη στον Αθανάσιο Ευταξία, έναν πολιτικό από την Αμφίκλεια που χρημάτισε πρωθυπουργός για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο 1926, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του στρατηγού Θόδωρου Πάγκαλου. Εκτίθενται κάποια προσωπικά του αντικείμενα.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ

Παίρνουμε τώρα το δρόμο για τα χιονοδρομικά, στα 6 χλμ. περνάμε από τη Μονή Δαδίου στα 650 μ. υψόμετρο, που είναι γνωστή και ως Παναγία Γαυριώτισσα, μπαίνουμε μέσα σε ωραιότατο ελατόδασος και φτάνουμε στην τοποθεσία Περδικόβρυση, όπου και το πέτρινο ξωκκλήσι του Αγ.Ιωάννη του Ριγανά, μέσα στα πεύκα, τα έλατα και τα τρχούμενα νερά.

Άλλη δημοφιλής διαδρομή είναι προς τη χαράδρα της Βαρσάμως μέσα από σχετικά απότομο μονοπάτι, που μας οδηγεί στο βάθος μιας σπηλιάς όπου είναι χτισμένο το παμπάλαιο εκκλησάκι της Αγ. Ιερουσαλήμ, το οποίο εκτός των άλλων διαθέτει και μπαλκόνι με ανεπανάλητη θέα.

Μια άλλη διαδρομή είναι βόρεια, προς Πολύδροσο (Σουβάλα). Περνάμε πρώτα στα 3 χλμ. τον οικισμό Άνω Καλύβια. Σε ακόμη 2 χλμ. στρίβουμε αριστερά για Πολύδροσο, οπότε από κει θέλουμε ακόμη 3 χλμ.

Ας πάμε και λίγο πιο κάτω, στο δρόμο προς τη Λιβαδειά. Στα 15 χλμ. από την Αμφίκλεια θα συναντήσουμε την Κάτω Τιθορέα (η οποία αρχικά λεγόταν Καλύβια Τιθορέας και αργότερα Κηφισσοχώρι). Μέχρι και τις 31/12/2010 ήταν έδρα του Δήμου Τιθορέας. Είναι ένα κεφαλοχώρι με περίπου 1.800 κατοίκους. Υπάρχει πινακίδα που μας οδηγεί δεξιά σε 4 χλμ. προς την Άνω Τιθορέα, την παλιά Βελίτσα. Φτάνοντας στο χωριό διακρίνουμε τα Κυκλώπεια τείχη της αρχαίας Τιθορέας και συνεχίζουμε ώσπου να φτάσουμε στην ωραία πλατεία με τον πλάτανο που φυτεύθηκε το 1887.

Άνω Τιθορέα
(φωτ. Γιώργος Μωραΐτης)

Στην πλατεία θα καθίσουμε κάτω από τον τεράστιο πλάτανο. Εκεί απλώνει τα τραπεζάκια του το καφέ ουζερί Μαντείο, το οποίο εκτός από μεζεδάκια προσφέρει και άπλετη θέα. Λίγο πιο πάνω από την πλατεία αυτή υπάρχει μία ακόμη, η πλατεία Οδυσσέα Ανδρούτσου, όπου βρίσκεται η προτομή του ήρωα και το μνημείο πεσόντων Τιθορέας. Από τα κάγκελα στην άκρη της πλατείας θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα προς το φαράγγι του ρέματος Καχάλα, το οποίο τον χειμώνα «κατεβάζει» ορμητικά νερά, ενώ χάρη στους κοφτερούς του βράχους, τις αμέτρητες σπηλιές και τους καταρράκτες που ρίχνουν τα νερά τους από ύψος 30 μέτρων δημιουργεί ένα επιβλητικό τοπίο που εντυπωσιάζει τους φυσιολάτρες.

Ας παραθέσουμε κι ένα ανέκδοτο που είναι πολύ διαδεδομένο στους Βελιτσιώτες και θέλει προφανώς να δείξει ότι η Τιθορέα είναι γνωστή σε όλη την υφήλιο...
Ξεκινάει ένας από την Άνω Τιθορέα για να πάει στο Πεκίνο. Πάει στο σταθμό του τρένου και λέει:
-Ένα εισιτήριο για Πεκίνο, παρακαλώ.
-Τρελός είσαι, λέει ο σταθμάρχης. Εγώ σου κόβω για Λαμία και πήγαινε στη Λαμία και κανόνισε.
Στη Λαμία τα ίδια:
-Ένα εισιτήριο για Πεκίνο, παρακαλώ.
-Εγώ σου κόβω μέχρι Αθήνα και πήγαινε εκεί και κανόνισε.
Στην Αθήνα τα ίδια:
-Ένα εισιτήριο για Πεκίνο, παρακαλώ.
Μπερδεύτηκε ο υπάλληλος, τέλος πάντων του κόβει ένα εισιτήριο για Μόσχα, πάει ο δικός μας στη Μόσχα, βγάζει για Πεκίνο, πάει στο Πεκίνο, κάνει τη δουλειά του, έρχεται η ώρα της επιστροφής. Φτάνει στο σταθμό του τρένου, πάει στο γκισέ των εισιτηρίων, και λέει:
-Παρακαλώ ένα εισιτήριο για Τιθορέα.
Και ο Κινέζος:
-Άνω ή Κάτω Τιθορέα;

Από την Κάτω Τιθορέα μπορούμε επίσης σε 5 χλμ. να ανεβούμε στην Ελάτεια, μία ακόμη γραφική κωμόπολη της Φθιώτιδας, με 2.300 περίπου κατοίκους, στις πλαγιές του όρους Καλλίδρομο. Παλαιότερα εδώ είχε την έδρα του ο Δήμος Ελάτειας. Θα επισκεφθούμε την απλόχωρη πλατεία με τα καφενεδάκια, το μεγάλο πεζόδρομο με τα καταστήματα και τέλος θα περάσουμε και μια βόλτα από το παλιό δημοτικό σχολείο, ένα πανέμορφο κτήριο της δεκαετίας του '20, το οποίο ανακαινίστηκε και χρησιμοποιείται πλέον αποκλειστικά για την στέγαση της Αρχαιολογικής Συλλογής της Ελάτειας. Εκτίθενται τόσο τα ευρήματα των ανασκαφών στο παρακείμενο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο όσο και εκείνα των ανασκαφών στο λόφο της Τσούκας, όπου ήρθε στο φως ο Ναός της Κραναίας Αθηνάς, πολιούχου της αρχαίας Ελάτειας.

ΦΑΓΗΤΟ

Μπριζόλα χοιρινή στην ταβέρνα "Ο Γιατρός"

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ
Ταβέρνα Δαδί. Στην κάτω πλατεία. Προβατίνα στα κάρβουνα, κοκορέτσι, σπληνάντερο, αγριογούρουνο στιφάδο, γαλοτύρι "μάσκουρι", γιουβέτσι, κόκορας με χυλοπίτες, φλογέρες γεμιστές, μοσχαράκι κοκκινιστό κλπ. Τηλ. 2234023133.

Ταβέρνα Γαρυφαλλιά. Μετά την κάτω πλατεία, άλλα 150 μ. Εξαιρετικό μαγειρείο, όπου κάθε μέρα η μαρμίτα βγάζει σούπες, παστίτσιο, φασολάκια, γιουβέτσι, μουσακά, κοκκινιστό, γεμιστά, φασολάδα, μέχρι και πατσά. Τηλ. 2234022631.

Εστιατόριο Μερεντίτης. Στην κάτω πλατεία. Ωραίο περιβάλλον και κουζίνα που περιλαμβάνει τα πάντα: από ομελέτες, πίτσες και μακαρονάδες μέχρι μπιφτέκια, μπριζόλες και μπον φιλέ. Τηλ. 2234022246.

Ουζερί Λυκώρεια. Επίσης στην κάτω πλατεία. Δίπλα ακριβώς στο μουσείο άρτου. Ο Χρήστος σερβίρει από ουζάκι, μεζέδες και σαλάτες μέχρι καφεδάκι, γλυκά του κουταλιού και παγωτό. Τηλ. 2234022572.

Ταβέρνα Ο Γιατρός. Στην πάνω πλατεία. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια έξω, ενώ το χειμώνα μέσα είναι λίγο στενάχωρα. Λαϊκό απλό μαγαζί για μπριζολίτσες, πανσέτες, σουβλάκια, πατατούλες, τζατζίκι και αγγουροντομάτα. Τιμές πολύ λογικές. Τηλ. 2234023126.

Μεζεδοπωλείο Το Μαγειριό. Στην πάνω πλατεία. Μεζεδοκαμώματα από το Στέργιο Παπαχρήστο και τη Δήμητρα Νικολαΐδου. Τηλ. 2234022535.

Εστιατόριο Καλιφόρνια. Προσεγμένη διακόσμηση αλλά μπορεί να πέσεις σε καμιά βάφτιση ή σε κανένα χορό κάποιου συλλόγου. Το μενού περιλαμβάνει μοσχαράκι λεμονάτο, κεφτεδάκια κοκκινιστά, μπριζόλες, μπιφτέκια κλπ. Τηλ. 2234022021, 2234022415 & 6972826163.

Ψησταριά Ανδρέας. Στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Τηλ. 2234022696.

Ταβέρνα Δροσιά. Τηλ. 2234022898.

Ταβέρνα Αρχοντικό. Τηλ. 2234023264.

ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑ
Ταβέρνα Λυχνάρι. Τηλ. 2234049521.

Ταβέρνα Παρνασσός. Τηλ. 2234049276.

Πιτσαρία Glamous. Τηλ. 2234048881.

ΕΛΑΤΕΙΑ
Εστιατόριο Ανδρομέδα. Συνταγές από τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα. Τηλ. 2234029185.

Ψησταριά Ο Βασίλης. Σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο σούβλας στα κάρβουνα. Τηλ. 2234031850.

Ψησταριά Κώστας Καραΐσκος. Τηλ. 2234031389.

Ταβέρνα του Πόντιου. Τηλ. 2234032085.

Ψησταριά Αφροδίτη. Τηλ. 2234031440.

ΑΝΩ ΤΙΘΟΡΕΑ
Ταβέρνα Γιαλάς. Δοκιμάσαμε παϊδάκια στα κάρβουνα, κόκορα κρασάτο με τηγανητές πατάτες, σαγανάκι "ανάμικτο" (με κεφαλοτύρι, λουκάνικο, κρεμμύδι και ντομάτα - σκέτη "βόμβα" ήταν) και ένα περίεργο γαλοτύρι που το λένε "μάσκουρι". Όλα ήταν εξαιρετικά. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2234071237 & 6936973805.

Ταβέρνα 1829. Παραδοσιακές λιχουδιές κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο. Τηλ. 2234071042 & 6972328325.

Ταβέρνα Ο Μπαρούτης. Τηλ. 2234071488 & 6977548969.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Αγρόκτημα Αμφίκαια

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ
Ξενώνας Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού. Όμορφο νεοκλασικό ηλικίας περίπου 100 ετών που αναπαλαιώθηκε υποδειγματικά. Δημιουργήθηκαν 8 δωμάτια (δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα) που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, TV, A/C και internet (στην πρίζα του τηλεφώνου) ενώ σε κάποια υπάρχει τζάκι, υδρομασάζ και mini bar. Λειτουργεί σάουνα στο υπόγειο δωρεάν για όλους. Στο ισόγειο βρίσκεται ένας ενιαίος χώρος όπου συνυπάρχουν το γραφείο της υποδοχής, ένα σαλόνι με πέτρινο τζάκι, η τραπεζαρία όπου σερβίρεται το πρωινό και η κουζίνα. Αυτόν τον ενιαίο χώρο όμως μετά τις 11:30 το βράδι οι φιλοξενούμενοι οφείλουν να τον εγκαταλείψουν. Η ιδιοκτήτρια κα Καίτη δεν αγαπάει το ξενύχτι, φεύγει για ύπνο (σε άλλο κτήριο) και θέλοντας να προστατέψει το χώρο κλειδώνει και τις εσωτερικές πόρτες. Τιμές από 70 € έως 200 €, ανάλογα με το δωμάτιο και την εποχή. Μείναμε εδώ τον Οκτώβριο του 2006 στο δωμάτιο Μιμόζα τρία άτομα προς 130 € με πρωινό. Τηλ. 2234029040 & 2234029041.

Ξενώνας Κυριακή και Studios Κυριακή. Πρόκειται για δύο ανεξάρτητα κτήρια, μακριά το ένα από το άλλο. Ο ξενώνας βρίσκεται ψηλά και τα στούντιο χαμηλότερα. Ο ξενώνας είναι ένα πέτρινο αναπαλαιωμένο αρχοντικό με 8 δωμάτια (6 δίκλινα, 1 τρίκλινο και 1 σουίτα) με αυτόνομη θέρμανση, TV και A/C. Τζάκι υπάρχει στα 3 από τα δωμάτια. Στο ρομαντικό καθιστικό με το τζάκι, τα βιβλία και τα παιχνίδια προσφέρεται πλούσιο πρωινό. Όαση δροσιάς το καλοκαίρι αποτελεί ο χώρος της εξωτερικής πισίνας. Στο άλλο κτήριο υπάρχουν 5 στούντιο με αυτόνομη θέρμανση, κουζινάκι, TV, A/C και wi fi internet, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 5 άτομα το καθένα, το πρωινό όμως δε σερβίρεται εκεί αλλά στον ξενώνα (το άλλο κτήριο). Μείναμε εδώ (στον ξενώνα) τον Αύγουστο του 2005 στο δωμάτιο α12 τρία άτομα προς 100 € με πρωινό. Τηλ. 2234029011, 2234029012 & 2109400720.

Αγρόκτημα Αμφίκαια. Βρίσκεται 9 χλμ. έξω από την Αμφίκλεια, στο δρόμο προς Τιθορέα. Προσοχή στο χωματόδρομο όταν περνάτε τις γραμμές του τρένου. Ο κος Κώστας και ο γιος του ο Φαίδων μέσα σε ένα αγρόκτημα 200 στρεμάτων έχουν δημιουργήσει 16 ανεξάρτητα πέτρινα σπιτάκια, τα οποία διαθέτουν καλοριφέρ, τζάκι και κουζινούλα. Υπάρχουν ακόμη: εστιατόριο, καφέ μπαρ καθιστικό, παραδοσιακός πέτρινος φούρνος, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με φυσικό γκαζόν, στίβος τοξοβολίας, στάβλοι με άλογα για ιππασία, καλλιέργειες όλων των βοτάνων, πάπιες, κότες, γαλοπούλες, οπωροφόρα δέντρα, πέργκολες με φυσική σκιά και μία μίνι εξωτερική πισινούλα για να τσαλαβουτούν τα πιτσιρίκια το καλοκαίρι. Διατίθενται και ποδήλατα βουνού. Μείναμε εδώ τον Οκτώβριο του 2006 στο σπιτάκι Κέδρος τρία άτομα προς 120 € με πλουσιοπάροχο πρωινό. Τηλ. 2234048860, 2234048885 & 6977596196.

Διαμερίσματα Ζάγγου. Υπάρχουν 3 μονόχωρα τρίκλινα, 3 δίχωρα τρίκλινα και 2 δίχωρα τετράκλινα. Όλα διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, μπάνιο, TV, NOVA, A/C, internet και τηλέφωνο, ενώ 3 από τα διαμερίσματα διαθέτουν και τζάκι. Τηλ. 2234022818 & 6947601856.

Ξενοδοχείο Ανδρέας. Πάνω στον δρόμο που συνδέει την Αμφίκλεια με την Τιθορέα. Ακριβώς πάνω από την ταβέρνα Ανδρέας. Τα δωμάτια έχουν κεντρική θέρμανση, TV και A/C ενώ την καθαριότητα επιμελείται η κα Ευσταθία. Τηλ. 2234022696 & 6974120171.

Αγρόκτημα Κένταυροι. Βρίσκεται 7 χλμ. έξω από την Αμφίκλεια, στο δρόμο για Τιθορέα. Έχει επτά δωμάτια με τζάκι και A/C. Το αγρόκτημα διαθέτει άλογα για ιππασία, τυροκομείο και πτηνοτροφείο. Πωλούνται βότανα και φρέσκα ζαρζαβατικά. Τηλ. 6942904611 & 2108949426.

Allexandra's Villas

Κατοικίες Allexandra's Villas. Πετρόχτιστες αυτόνομες κατοικίες δύο επιπέδων. Κάθε κατοικία διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, 3 ανεξάρτητα υπνοδωμάτια, ένα πλήρες μπάνιο, ένα μικρό WC, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι με τζάκι και δύο καναπέδες που μετατρέπονται σε διπλά κρεβάτια, 2 TV, 2 DVD, NOVA , Hi Fi CD player και wi fi internet. Συνολικά μέχρι 10 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν στο κάθε σπίτι. Ιδανικό για μεγάλες παρέες, όχι για ζευγάρια. Τηλ. 6981234868.

Ξενοδοχείο Πανόραμα. Υπάρχουν 14 δωμάτια (1 μονόκλινο, 12 δίκλινα και 1 τρίκλινο) που διαθέτουν κεντρική θέρμανση, κλιματισμό και τηλεόραση. Το πρωινό σερβίρεται ψηλά, στον 3ο όροφο, για να απολαμβάνουμε τη θέα. Τηλ. 2234022111, 2234022120, 6977094515, 6999922111 & 6932255378.

Ξενώνας Οφιτεία. Δωμάτια δίχωρα, με σαλονάκι, τζάκι, κεντρική θέρμανση, TV, NOVA, A/C, mini bar και παροχή room service. Λειτουργεί cafe bar restaurant. Τηλ. 2234023511, 2234023512, 6974870537, 6976611454 & 6972812425.

Εξοχικό πέτρινο σπίτι "Εύμορφο". Αυτόνομη πέτρινη μεζονέτα για 4 ή το πολύ 6 άτομα, με πλήρη κουζίνα, σαλονάκι με τζάκι, τηλεόραση και στερεοφωνικό. Τηλ. 6977067504.

Πανσιόν Η Ωραία Θέα. Τηλ. 2234022093.

Ξενοδοχείο Λεωνίδας. Τηλ. 2234022544 & 6936732127.

ΑΝΩ ΚΑΛΥΒΙΑ
Βίλλες Παρνασσός (Nadia). Πρόκειται για 2 ανεξάρτητα πέτρινα τριώροφα κτήρια, το καθένα 210 m², με αυτόνομη θέρμανση, 2 σαλόνια με 2 τζάκια, 1 κουζίνα, 5 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, 2 TV, NOVA, DVD και μεγάλο κτιστό barbeque. Η απόλυτη επιλογή για όσους είναι μεγάλη παρέα 10, 12 ή ακόμη και 14 άτομα. Η χρέωση γίνεται κατ' άτομο: αν έρθουν 2 ή 3 ή 4 άτομα πληρώνουν 60 € το άτομο την ημέρα . Αν έρθουν περισσότεροι, πάνω από 6, πληρώνουν 35 € το άτομο την ημέρα, αν είστε 10 άτομα 30 € το άτομο την ημέρα και αν είστε 14 άτομα τότε 25 € το άτομο. Πάντα με πλούσιο πρωινό. Μέσα στις βίλλες θα βρείτε τα απαραίτητα για να ετοιμάσετε self service το πρωινό σας. Εκτός αυτού η κα Ρίτσα κάθε πρωί φέρνει φρέσκο χωριάτικο ψωμί, ζεστά κρουασάν κλπ. Τηλ. 2234022811, 6944545339 & 6937002272.

ΤΙΘΟΡΕΑ
Αγρόκτημα Τιθορέα. Μέσα σε μία φάρμα 120 στρεμμάτων υπάρχουν 6 πέτρινα τετράκλινα σπιτάκια με αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό, τζάκι, κουζίνα, μπάνιο και ξύλινο πατάρι. Στο κτήμα ζουν άλογα, γαϊδουράκια, κατσίκες, πρόβατα, χήνες, πάπιες, κότες, σκύλοι, γάτες και κουνέλια. Τιμές: από 44 € το σπιτάκι. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2130055334 & 6932410539.

Τιθοριέων σπίτια. Πρόκειται για διάφορα παλιά πέτρινα σπίτια, διάσπαρτα στον οικισμό της Τιθορέας, που αναστηλώθηκαν, αναπαλαιώθηκαν και εξοπλίσθηκαν με αυθεντικά παραδοσιακά, παλιά έπιπλα, πέτρινα ή σιδερένια κρεβάτια αλλά και σύγχρονα μπάνια με στήλη υδρομασάζ. Διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι και πλήρη κουζίνα. Τιμές: 70 € για 2 άτομα και 100 € για 4 άτομα. Εκτός αυτών υπάρχει και το αγρόκτημα Κατσινέλου με ένα πανέμορφο ξύλινο σπιτάκι μέσα στο δάσος, που διαθέτει καθιστικό, μπάνιο, κουζίνα και τζακόσομπα. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2234071260, 6948829822, 6946694316 & 2102581819.

ΕΛΑΤΕΙΑ
Ξενώνας Κραναία Αθηνά. Πέτρινο κτήριο με 3 δίκλινα χωρίς τζάκι, 1 δίκλινο με τζάκι και 1 σουίτα με τζάκι. Διαθέτουν θέρμανση, τηλεόραση και τηλέφωνο. Σερβίρεται πρωινό στον ισόγειο χώρο του καφέ μπαρ. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2234031400.

2 σχόλια:

  1. το εστιατόριο ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ έχει δική του ιστοσελίδα
    http://www.amfikleia-tavernakalifornia.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".