Μηλιά Χανίων

Μηλιά Mountain Retreat

Πώς είναι άραγε να μπορούσαμε να ζήσουμε για λίγο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς καλοριφέρ, χωρίς τηλεόραση, χωρίς τηλέφωνο και χωρίς το PC μας; Να μια καλή ευκαιρία για επιστροφή στη φύση!

Ξεκινάμε από τα Χανιά με κατεύθυνση το Καστέλι και αφού περάσουμε τα Νοπήγεια κοιτάζουμε να στρίψουμε αριστερά μόλις βρούμε την πινακίδα που μας δείχνει το δρόμο για το Ελαφονήσι (στο οποίο, παρ'ότι νησί και λόγω των αβαθών νερών μπορούμε να πάμε άνετα περπατώντας). Θα περάσουμε τα Καλουδιανά, θα περάσουμε και τα Τοπόλια και θα μπούμε στο στενό Τοπολιανό Φαράγγι. Ο δρόμος έχει στροφές, πανύψηλα βράχια αριστερά και δεξιά, στο βάθος το ποτάμι, περνάμε και μέσα από ένα στενό τούνελ και μπαίνουμε στο χωριό Κουτσοματάδος. Άλλα 3 χλμ. και στρίβουμε δεξιά για Βλάτος και Μηλιά. Θα περάσουμε το Βλάτος και σε 2 χλμ. φτάνουμε στη Μηλιά. Σύνολο από τα Χανιά 60 χλμ.

Ο οικισμός Μηλιά βρίσκεται στα 500 μ. υψόμετρο και μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον με καστανιές, βελανιδιές, πλατάνια, κουμαριές, ελιές, χαρουπιές, αχλαδιές, σπάρτα και αρωματικά φυτά. Διαθέτει 13 σπιτάκια που δένουν αρμονικά με το περιβάλλον και παρέχουν τις βασικές ανέσεις. Στο βιολογικό εστιατόριο της μονάδας θα απολαύσουμε κουνέλι με μυζήθρα στο φούρνο, πατάτες με κάστανα στιφάδο, χοιρινό με πορτοκάλι στον ξυλόφουρνο, μπουρέκι, καλτσούνια και άλλα θεσπέσια που παράγονται όλα στο κτήμα βιολογικά.

Τηλ. 2821046774 & 6945753743.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".