Κρητικά μουσεία

Ρέθυμνο: το ενετικό λιμάνι

Αν βρεθούμε στην Κρήτη και γυρίζουμε γύρω από το Ρέθυμνο ή το Ηράκλειο τότε αξίζει τον κόπο να επισκεφθούμε και δύο πρωτότυπα μουσεία:

Πρώτα πρώτα να τιμήσουμε το μεράκι ενός Κεφαλονίτη. Ο κος Διονύσης Ποταμιάνος ύστερα από προσπάθειες 25 χρόνων δημιούργησε ένα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων με παραστάσεις αποκλειστικά από την ιστορία της Κρήτης. Βρίσκεται στο χωριό Ζωνιανά, 46 χλμ. από το Ρέθυμνο και 12 χλμ. από τα Ανώγεια. Τηλ. 2834061087.

Δίπλα ακριβώς στα Ζωνιανά μπορούμε να επισκεφθούμε και το υπέροχο σπήλαιο Σφεντόνι.

Ακολούθως φτάνουμε στο Λιμένα Χερσονήσου, στο Ν.Ηρακλείου. Εκεί θα αναζητήσουμε το Μουσείο Λυχνοστάτης, έναν πρότυπο χώρο διατήρησης και προβολής της παραδοσιακής ζωής και του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης. Θα γνωρίσουμε τη φύση, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες και την αγροτική ζωή του νησιού. Ανοιχτό 9:00 - 14:00. Σάββατο κλειστό. Εισιτήριο 5,00 €, παιδικό 2,00 €. Τηλ. 2897023660.

Για τη διαμονή μας ας επιλέξουμε κάτι ανάλογο: ένα ξενοδοχείο που είναι πιστή αναπαράσταση παραδοσιακού κρητικού χωριού, το ξενοδοχείο Αρόλιθος. Στο πρότυπο χωριό υπάρχουν εκκλησάκι, όπου γίνονται γάμοι και βαφτίσια, καφενείο, ταβέρνα, εργαστήρια, καταστήματα με ντόπια προϊόντα και μουσείο αγροτικής και λαϊκής τέχνης. Περισσότερες πληροφορίες: παραδοσιακό κρητικό χωριό Αρόλιθος. Τηλ. 2810821050.

2 σχόλια:

  1. Πανέμορφο blog.
    Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχετε στο μπλογκ σας κανένα άρθρο για Ελούντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".