Ταβέρνα Εβόρα

Ταβέρνα Εβόρα

Εβόρα στα ποντιακά θα πει δροσιά. Πράγματι, η προηγούμενη θέση της ταβέρνας ήταν στην κεντρική πλατεία του χωριού Μακρυνίτσα (του Μπέλλες, όχι του Πηλίου...) κάτω από θεόρατα πλατάνια... Ο χώρος όμως ήταν μικρός για την πελατεία που συρρέει απ' όλη την Κεντρική Μακεδονία κι έτσι το μαγαζί μεταφέρθηκε μόλις 2 χλμ. έξω από το χωριό σε τοποθεσία επίσης δροσερή και με δυνατότητα άνετου parking.

Εδώ δουλεύουν οικογενειακώς ο Παρασκευάς με τη γυναίκα του Ουρανία και τα τρία παιδιά τους. Το μενού είναι πολύ πλούσιο με τεράστια ποικιλία στα ορεκτικά και μερικά πιάτα έχουν περίεργες ονομασίες (όπως π.χ. "περεστρόικα" ή "σιδηρούν παραπέτασμα" κλπ.) κατάλοιπο από το πρώτο τους μαγαζί, την ταβέρνα "το ρέμα" στην Παπάφη της Θεσσαλονίκης.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από όλα τα υπόλοιπα κρεατικά αξίζει κανείς να δοκιμάσει και κάποιο πιάτο με βάση το βουβάλι (π.χ. βουβάλι γάστρας). Το βουβάλι το προμηθεύεται από το Χρήστο και την Τριάδα Ανδρεάδου, ζεύγος βουβαλοτρόφων στη Λιβαδιά Σερρών, μόλις 3 χλμ. πριν φτάσουμε στο χωριό Κερκίνη. Να τονίσουμε επίσης ότι μπορείς να τηλεφωνήσεις στην κα Τριάδα για να σε υποδεχτεί και να αγοράσεις πεντανόστιμο και ολόπαχο βουβαλίσιο τυρί ή γιαούρτι (τηλ. 2327031096). Αν θυμάμαι καλά το τυρί το παίρνεις σε συσκευασία 4 κιλών περίπου 35 € και το γιαούρτι σε κεσεδάκι του κιλού γύρω στα 5 €.

Τέλος, ας επιστρέψουμε στην ταβέρνα Εβόρα, όπου το χειμώνα απολαμβάνεις το σαλόνι με το τζάκι και το καλοκαίρι τον καλόγουστα διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο. Οι τιμές τους είναι λογικότατες. Ταβέρνα Εβόρα: τηλ. 2327023395, 2327022283 & 6946495569.

1 σχόλιο:

  1. νοστιμότατα πιάτα και σε καλές τιμές και σε ωραία τοποθεσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".